Loading...

Eğitim (Öğrenci) Koçluğu

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu, okul döneminde öğrenciye içsel potansiyelini keşfetmesi, kendini tanıması, çalışma becerileri geliştirmesi yolunda rehberlik eden ve bu sayede başarı potansiyelini ve yaşam becerilerini ortaya çıkarmasını sağlayan bir koçluk hizmetidir. 

Böyle süreç içerisinde eğitim koçu öğrenciden sorumluluklarını yerine getirmesini bekler. Koçlar, öğrencilerin rehberidir. Öğrencilerin kendini tanıması, hedefler belirlemesine yardım eden aktiviteler oluşturur. Koç ve öğrenci arasındaki karşılıklı güven ve gönüllülük isteği üzerine oluşturulan bir süreçtir.

Bu çalışma kapsamında öğrenci sınav kaygısını yönetebilmeyi, motivasyonunu arttırmayı, doğru hedef belirlemeyi, yaratıcılığını kullanmayı, öğrenme sürecini nasıl daha başarılı bir şekilde gerçekleştireceğini öğrenir. 

Seansların içeriği;

  • Sınav kaygısını tanımak ve kontrol etmeyi öğrenmek,
  • Öğrencinin kendini daha yakından tanıması ve ihtiyaç duyulan becerilerin nasıl geliştirileceğini öğrenmesi,
  • Özgüven geliştirmek,
  • Doğru hedef belirlemek,
  • Öğrenme ders çalışma becerilerini geliştirmek,
  • Zamanı etkin kullanmayı öğrenmek,
  • Konsantrasyon sorunlarını gidermeye yönelik çalışmalar yapmak,
Eğitim (Öğrenci) Koçluğu​

Eğitim koçluğu faydaları;

  • Kendi potansiyelini tanıyan öğrenci hem özgüven geliştirir hem de motivasyon kazanır; hedeflerine çok rahat odaklanır.
  • Başarıya giden yolda öğrenme ve çalışma becerileri geliştirir.
  • Kaygı ve stresi nasıl yöneteceğini öğrenen öğrenci başarma potansiyelinin önündeki en önemli engellerden birini kaldırmış olur.
  • Etkin öğrenme yöntemi öğrenciye öğretildiği için “kendini zorlayarak çalışmaktan”, “bilerek ve isteyerek” çalışma sistemine geçer.
  • Aile ve çocuk uyumu/iletişimi en doğru şekilde sağlanır, sevgi dili güçlendirilir. Böylece arkasında büyük destek ve güven hisseden öğrenci hedefini gerçekleştirmek için daha özgüvenli, kararlı ve çalışkan bir tutum sergiler.

Danışanlarımızdan gelenler

EMDR tekniği, olumsuz yaşantıları silmez. Yaşanılan durumların olumsuz yansımalarına karşı duyarsızlaşma sağlar.

Birçok sorun alanıyla çalışılabilir, duyarsızlaşma sağlanabilir. Ancak yaşanılan anının tamamen unutulması demek değildir.

Aile danışmanı, evli çiftlerin veya aile bireylerinin, ev içinde ortaya çıkabilecek zihinsel veya duygusal sorunlarını aşmalarına yönelik danışmanlık verir.

Öncelikli olarak eşler arasında ya da yakın ve geniş aile çevresindeki diğer bireylerle yaşanan ilişkilere dayalı sorunlar, ailenin yaşam dönemlerine uygun yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı gibi konular oluşturmaktadır. Ayrıca, ailenin, sağlık, ekonomi, beslenme gibi yaşam kalitesinin etkileyen diğer tüm yaşamsal konular da bu kapsamdadır.    

Ergenlik dönemi sosyal, duygusal yönden hayat akışı içerisindeki en zorlayıcı- en çalkantılı- dönemdir.  Çalkantıların önüne geçilip duygusal bütünlük ve mantık çerçevesi içinde sürecin atlatılması için uygun görülen ergen terapisi hem ergen birey ve ailesi arasındaki köprülerin sağlamlaştırılmasına hem de bireyin hem anlatabilip hem de anlaşabilen bir yetişkin haline dönüşmesine oldukça yardımcı olmaktadır.

Bu soruya yanıt vermek doğru bir şey değildir. Sorun alanı ve psikoterapide kullanılan yönteme göre değişkenlik göstermektedir. Terapilerin seyrine göre danışan ve terapist bu süreyi belirleyebilirler.

Sorunun ne olduğu, kişiyi ne kadar etkilediği burada çok önemlidir. Kullanılan tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle ilk seanslar hafta bir olmakla birlikte ilerleyen seanslarda danışan ve terapist görüşüyle iki haftada bir ya da daha farklı periyot şeklinde düzenlenebilmektedir.

Psikolojik danışmanlıkta hedeflenen asıl konu, bireysel konfor alanınızda kendinizi güvende ve huzurlu hissetmenizdir. Günlerimiz genelde sürekli koşturmaca, kaos, negatif davranışlara maruz kalma, kendi varlığını sorgulatacak deneyimlerle karşı karşıya gelme ve daha bir çok olumsuz olaylar sonrasında, bilişsel farkındalığımızın dönüştürülmesi için en doğru yol, bireysel danışmanlık almaktır.

Top